diumenge, 24 de gener del 2021

Paradisus Montserratensis, una exposició sobre llibres de botànica de la Biblioteca de l'Abadia de Montserrat


La Biblioteca de l'Abadia de Montserrat presenta una exposició virtual sobre llibres de botànica del seu extens i selecte fons. 
Els monestirs van ser uns fogars del conreu de la botànica i de les plantes medicinals que utilitzaven per a guarir malalties dels monjos i dels pelegrins que hi acudien.



En aquesta exposició es fa esment de la Flora de Montserrat, que vaig publicar amb Josep M. Panareda. De fet, la primera flora moderna de Montserrat.
Es tracta d'una obra crítica —perquè examina i corregeix les citacions antigues falses que s'havien publicat sobre la flora de Montserrat— i d'una flora moderna —on es tracten amb detall, la distribució i l'ecologia de les plantes. A més, inclou un atles corològic amb la distribució de totes les plantes a la muntanya, en el reticle UTM d'1 km de costat.


L'exposició ha estat preparada —selecció d'obres, elaboració dels textos— per Àngels Rius, bibliotecària de la Biblioteca de l'Abadia de Montserrat, amb l'assessorament botànic de Frederic Fosalba, monjo de Montserrat.

Podeu visitar l'exposició en aquest enllaç.

[Imatges: Paradisus Montserratensis]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari